Dit is een heerlijk recept voor huisgemaakte granola uit de pan. Roer de inhoud van de pan regelmatig door en dan staat de granola binnen vijftien minuutjes voor jou klaar. Je kan dit recept ook variëren met andere granen, noten, fruit en kruiden.

Bekijk hier het filmpje en ga aan de slag!

Maakt: 1,2 kilo – Voor: 10-15 ontbijtjes – Bereidingstijd: 15 min – Inkoop niet biologisch: €10

Benodigdheden: grote pan/wokpan

Ingrediënten

  • 500gr Havervlokken
  • 200gr Amandelen
  • 200gr Zonnebloempitten
  • 100gr Kokosvlokken/rasp
  • 50gr Chiazaadjes (optioneel)
  • 0,5tl Zeezout
  • 100g Honing
  • 100gr Kokosolie
  • 100gr Gepofte rijst
  • 100gr Rozijnen
  • 2el Gemalen kaneel (optioneel: kardemon, steranijs, kruidnagel, koekkruiden)

Stap 1. Bak de havervlokken met de zaden en noten in de pan op laag vuur. Zodra je de haver begint te ruiken doe je de kokosvlokken, gepofte rijst en zeezout erbij.

Stap 2. Verhit de kokosolie tot een vloeibare massa en vermeng de olie met de honing.

Stap 3. Verhoog het vuur als de pan goed heet is en blus de granola af met het honingmengsel.

Stap 4. Schep het geheel goed om zodat de honing zich over alle ingrediënten kan verspreiden.

Stap 5. Zet het vuur uit en mix de kaneel en rozijnen door het geheel.

Stap 6. Laat het geheel afkoelen en dan is de granola helemaal klaar! Bewaar het in een goed afgedekte pot, dan zal de granola tot wel drie maanden goed blijven.