Wat betekent werkgeluk voor mij?

sep 13, 2023

Ik ben Juliette van Hessen, en vandaag wil ik een kant van mezelf met jullie delen die misschien niet iedereen kent: ik ben een geluksdeskundige. Mijn reis begon aan de Fontys, waar ik mijn opleiding voltooide. Studeren is altijd een passie van me geweest, en ik behaalde zelfs twee masterdiploma’s in technische aardwetenschappen. Wat betekent werkgeluk eigenlijk voor mij?

1) Jezelf kunnen zijn op het werk: Werkgeluk begint voor mij met de vrijheid om mezelf te zijn. Zo kan het gebeuren dat ik vanuit een padelwedstrijd rechtstreeks naar het werk ga, zonder make-up en in casual kleding om mijn collega’s te begroeten. Het gevoel van authenticiteit maakt een groot verschil in mijn dagelijkse werkbeleving.

2) Doen waar je goed in bent: Ik bevind me in mijn ‘sweetspot’. Na verloop van tijd zijn de kinderziektes verdwenen, en ik werk samen met getalenteerde mensen die uitblinken in hun vakgebied. Dit stelt me in staat me te concentreren op de taken waar ik energie van krijg: klanten adviseren en trainingen geven.

3) Verbinding voelen: Werkgeluk betekent ook dat je je verbonden voelt met zowel het team op het landgoed als het team van Energy Up. Ik kijk elke week weer uit naar onze woensdag-weekbreakers, waar we in slechts 3 minuten delen wat we aan het doen zijn en waar onze focus ligt. Bovendien zijn wandelvergaderingen een normale gang van zaken en staat er weer een uitstapje op de planning naar Oostenrijk – twee keer zelfs, met zowel het Landgoed-team als het Energy Up-team. Ik realiseer me maar al te goed hoe gelukkig ik ben om deze ervaringen te delen met geweldige collega’s.

Kortom, werkgeluk voor mij draait om authenticiteit, uitblinken in wat ik doe en sterke verbindingen met mijn collega’s. Hoe ziet werkgeluk er voor jou uit? Ik ben benieuwd naar jullie gedachten en ervaringen.

Overig nieuws