Werkgeluk Challenge: Geef aan drie collega’s een compliment

Deze week begint de Week van het Werkgeluk. We hebben daarom in samenwerking met Krant Werkgeluk een mooie challenge voor werkend Nederland opgesteld. De komende 4 weken trappen we elke maandag af met zo’n challenge, altijd in het kader van werkgeluk. Elk van de vier challenges zal een ander gelukshormoon prikkelen. Wij noemen deze 4 gelukshormonen de natuurlijke D.O.S.E. Dat staat voor dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine. Leer de komende maand meer over deze hormonen en verspreid samen met ons het aanstekelijke werkgeluksgevoel.

De eerste challenge staat in het teken van dopamine. Wist je dat wanneer je een compliment krijgt, er dopamine vrij komt? Het beloningscentrum in de hersenen wordt geprikkeld en hierdoor ontstaat er een geluksgevoel. Dopamine versterkt het wij-gevoel en het zorgt ervoor dat iemand vaker het gecomplimenteerde gedrag zal laten zien. 

De challenge luidt als volgt: Geef deze week aan drie collega’s een compliment. Het is super leuk om te doen en je ziet direct wat het teweeg brengt. Een gelukkigere collega betekent een gelukkigere jij. Doe je met ons mee?