Werkgeluk Challenge: Begin je werkmeeting met een grappig verhaal

Deze week beginnen we alweer met de laatste challenge rondom de Week van het Werkgeluk. Samen met Krant Werkgeluk dagen we werkend Nederland uit om wat extra geluk op het werk te stimuleren. Vier weken lang, elke maandag een andere challenge. Iedere challenge zal een van de vier gelukshormonen prikkelen. Ook wel de natuurlijke D.O.S.E. genoemd. Dat staat voor Dopamine, Oxytocine, Serotonine en Endorfine. 

De laatste week staat in het teken van het gelukshormoon endorfine. Wist je dat endorfine werkt als een natuurlijke morfine voor je lichaam? Bij een dubbele botbreuk komt het goed van pas, want het stofje zorgt er voor dat je minder gevoelig bent voor pijn. Dit hormoon wordt ook wel de ‘feel good drug’ genoemd. Hoe geef je dit gelukshormoon een boost, zonder je botten te breken? Dat kan op allerlei manieren. Sporten, liefde, zonlicht en lachen geven je endorfine een flinke boost. Die laatste, daar willen we deze week wat dieper in duiken. Lachen zorgt ervoor dat endorfine wordt aangemaakt; zelfs als het maar een klein glimlachje is. Deze week hebben wij daarom de volgende challenge voor jou: begin je werkmeeting met een grappig verhaal. Een verhaal waarmee jij een blunder, mop of iets anders geestig vertelt. Werkplezier gaat over verbinding en de meeting beginnen met een grappig persoonlijk verhaal doet wonderen voor ieders humeur. Lach jij met ons mee?

Hier alvast een mop cadeautje om de dag goed te beginnen: “Waarom kan een ei niet bevriezen? Omdat er een dooier in zit!”