Waarom meedoen aan de Morning Routine?

okt 3, 2017

Dé redenen waarom de Morning Routine een fantastische manier is om jouw dag te beginnen.

Het moment van opstaan en vertrek uit huis is een van de belangrijkste momenten van je dag. Het kan je succes bepalen van je gehele dag. Je kan kiezen om lang in je bed te blijven liggen, te snoozen en gehaast naar werk te gaan, of ervoor te kiezen om je wekker eerder te zetten en meedoen met de Morning Routine.

Samen met Floris van der Linden organiseert Energy Up de Morning Routine. Bij de Morning Routine springen we uit bed om met elkaar te mediteren, mindset oefeningen te doen, te sporten, te dansen, te zwemmen en samen te ontbijten.

6.45 uur water drinken

Het eerste wat je doet als je uit bed komt is water drinken. Tijdens het slapen verliest je lichaam vocht doordat je organen en je hersenen actief blijven. Het is belangrijk om je lichaam opnieuw te hydrateren als je wakker wordt. Een groot glaswater is de perfecte manier om je dag gezond te starten. Je geeft je body het broodnodige vocht en je zal merken dat je fitter en energieker gaat voelen.

7.00 uur mediteren

Bij meditatie denk je in eerste instantie aan ontspanning, je hoofd leeg maken. Meditatie kan veel meer opleveren dan alleen ontspanning. Door je mind te observeren, kan je losser komen te staan van negatieve zelfspraak en krijg je meer inzicht in je dagelijkse patronen. In plaats van beheerst te worden door je gedachten & gewoontes, kan je de vaardigheid aanleren om te bepalen wat je denkt en doet.

7.15 uur mindset oefeningen

Als mindset oefening wordt tijdens de Morning Routine onder andere de dag gevisualiseerd. Bij visualisatie staat er een doelstelling centraal. Het doorlopen van je dag om van tevoren te beslissen en te bedenken hoe je de dag gaat beleven. Je loopt je afspraken na en je denkt daarbij vast aan de voorbereiding en de gewenste uitkomt. Op deze manier ben je beter voorbereid op de dag die gaat komen.

7.30 uur sporten en dansen

Bewegen is een belangrijk deel van een succesvolle dag. Het houdt je in shape en het maakt je lichaam wakker na een nacht slapen. Er is bewezen dat vaker licht bewegen beter voor je gezondheid is dan één keer per dag intensief te sporten. Bij de Morning Routine gaan we sporten, dansen en zwemmen. Denk hierbij aan een circuittraining waar je sit ups, push ups en squats doet.

7.50 uur zwemmen

95% van ons gedrag is gebaseerd op gewoontes. We leven doorgaans op een automatische piloot. Door het doorbreken van patronen en gewoontes, zoals in de Amstel springen op een dinsdagochtend, train je je wilskracht. Door het trainen van je wilskracht kan je vaker in je dagelijkse leven een beroep doen op deze wilskracht waardoor je bewustere keuze kunt maken. Daarnaast zorgt dit koude water voor een verbetering van de bloedcirculatie en meer focus.

8.00 uur ontbijten

De Morning Routine sluiten we altijd af met een heerlijk ontbijt met yoghurt en granola. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt zorgt er onder andere voor een beter verdeeld voedingspatroon en energie over de hele dag.

Doe volgende week mee met de Morning Routine en start je dag op een energieke en fantastische manier die je nog niet kent! Meld je hier aan!

Overig nieuws