Hoe blijf je in balans?

nov 25, 2022

In deze blog leggen we je uit hoe je in balans kunt blijven door midde van chakra’s. Weet jij precies wat een chakra inhoudt? Zo nee, dan leggen wij het je nu uit:

Chakra’s zijn energiecentra’s die uit de verschillende zenuwnetwerken van jouw lichaam komen. Zenuwnetwerken zijn vertakkingen van het zenuwstelsel. Zo zijn er zeven belangrijke chakra’s, ofwel energiecentra, in het lichaam. Elke chakra staat in verbinding met bepaalde organen en hormonen. Hierdoor kenmerkt elke emotie, een specifiek deel in het lichaam.

Je bent zelf in balans (mentaal en fysiek gezond) wanneer de chakra’s niet gebroken of geblokkeerd zijn; wanneer de energie goed door het lichaam kan stromen. 

Hoe breng ik mijn chakra’s meer in balans?

Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw chakra meer in balans brengt. Wij geven hier een paar opties die jij uit kan proberen:

 1. Voeding
  Voeding speelt een belangrijke rol in het activeren van je chakra’s en dus een meer gebalanceerd leven. Zo helpt het eten van groenten uit de aarde of rode voeding bij het activeren van de wortelchakra. 
 2. Meditatie
  Hierbij visualiseer je vooral over dit energiecentrum en let je goed op jouw ademhaling. 
 3. Oefeningen
  Door het gebruiken van verschillende oefeningen, houdingen of poses. Dit pas je vooral toe bij het beoefenen van yoga.
 4. Gebruik van kleuren
  Door het actiever toepassen van een kleur speel je meer in op de emotie die deze bij jou oproept. Dit kan je toepassen op bijvoorbeeld interieur of kleding.

Hoe passen wij dit toe in ons aanbod?

 1. Voeding
  Tijdens onze workshop ‘Food Is A Lifestyle’ vertellen wij jou over hoe jij gezonder en gelukkiger wordt door voeding. Wanneer wij ook de F&B verzorgen, letten wij erop dat het ontbijt, de lunch of het diner zo gezond en gevarieerd mogelijk is.
 2. Meditatie
  Mediteren passen wij toe in veel van onze energizers. Zo nemen wij jou mee in de reis door de vier gelukshormonen bij onze Energy Experience of begin jij jouw dag fris tijdens onze Morning Routine. Door meditatie en ademhaling mee te nemen in deze reis, activeren wij het gelukshormoon serotonine. 
 3. Oefeningen
  Tijdens onze Stress Release Exercise laten wij, door middel van eenvoudige oefeningen, het lichaam trillen om zo stress te kunnen ontladen. 

Nu jij weet op wat voor manieren jij jouw chakra’s kunt activeren, kan je het meteen gaan toepassen in de praktijk. Wie weet past yoga helemaal in jouw straatje, of voel jij je veel beter bij het zien van een groene muur op kantoor. Wat is jouw eerste stap richting een gebalanceerd leven? Wil je nog meer tips voor een gebalanceerd leven? Kijk gerust bij ons aanbod hoe we je daar bij kunnen helpen!

Overig nieuws