Energy Up weer in de media!

sep 20, 2019

Vorige week verscheen de whitepaper van online platform Facto magazine. Hierin wordt onze werkgelukdeskundige Juliette geïnterviewd door hoofdredacteur Gerard Dessing.
Met haar visie op een gezonde werkplek geeft expert Jet antwoord op vier vragen rondom een gezonde werkplek.

WERKGELUKDESKUNDIGE EN CO-FOUNDER VAN ENERGY UP
Wat versta je onder een gezonde werkomgeving?
Niet alleen ikzelf, maar ook mijn omgeving heeft behoefte om op een praktische manier gezonder te leven. Bedrijven staan steeds meer open om te investeren in de lifestyle
Juliëtte van Hessen van hun werknemers, omdat ze zien dat gezonde werknemers bijdragen aan een betere bedrijfsvoering. Dit doen ze door onder andere een gezonde werkomgeving te creëren. De fysieke omgeving wordt dusdanig ingericht dat werknemers gestimuleerd worden tot een gezonde levensstijl. Zo’n gezonde levensstijl gaat overigens verder dan alleen fysieke training (sporten) en voeding. Andere pijlers, zoals mentale fitheid en persoonlijke groei, zijn net zo belangrijk.

Hoe ziet een ideale gezonde werkomgeving eruit?
Een ideale gezonde werkomgeving dient alle vier de pijlers (fysieke training, voeding, persoonlijke groei en mentale fitheid) te coveren. Denk aan een ruimte waar gesport kan worden, een stilteruimte voor rustig werken, een restaurant waar een gezonde lunch wordt aangeboden en een trainingsruimte voor workshops over vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.
Maar ook de kleine aanpassingen in een omgeving kunnen waardevol zijn: denk aan het ophangen van leuke quotes in het trappenhuis om trapgebruik te stimuleren en het plaatsen van bordjes met feitjes over de voordelen van gezond leven.

Grootste uitdaging om een healthy workplace te realiseren?
Bij het inrichten van een gezonde werkomgeving wordt vaak niet strategisch nagedacht over het doel van de nieuwe inrichting.
Wat wil je bereiken? Wil je nieuw personeel aantrekken? Is het een marketingstunt? Of wil je bestaand personeel behouden? Of is het ziekteverzuim te hoog?
Wil je meer verbinding op werkvloer? Breng dus eerst het doel in kaart.

Belangrijkste tip?
Werk samen met de HR-afdeling en vraag input van de werknemers zelf. Een kickboksruimte bouwen, als het personeelsbestand voornamelijk uit vrouwen bestaat, werkt niet!
En een meditatieruimte tussen de advocaten is geen winnaar!

Nieuwsgierig geworden naar de rest van de whitepaper? Klik dan hier.

Overig nieuws