Energy Up opende vanochtend ADE 2019

Deze week schreef het Parool een artikel over Daybreaker DiscoGym. Voor het tweede jaar op rij verzorgde Daybreaker de kick-off party van ADE. Het thema: ADE Disco Gym. ‘Hoe fouter jouw kleding, hoe trotser je ons maakt,’ was de boodschap van de organisatie. Van 05.30 tot 06.30 uur konden de echte fanatiekelingen vanochtend een yogales volgen, daarna kon je tot 08.30 uur dansen op discomuziek. De 250 kaarten waren allemaal uitverkocht.

Tijdens de yogales was het wel een beetje proppen: de matjes lagen strak langs elkaar en zelfs de sluis tussen de deuren was in gebruik genomen als yogavloer. De yogadocent liet de deelnemers een tennisballetje rollen onder hun billen: ‘Massage yourself, keep on rolling until you feel that hmmm spot, everybody has it’.

“Het was wel zwaar vond ik, maar die juf deed het erg leuk. Ze maakte er af en toe ook gewoon een lolletje van,” zegt Marijke, die vandaag 50 is geworden. Ze heeft dit uitje als verrassingscadeau gekregen van haar vriendinnen. Of het niet lastig is om na zo’n ontspannende yogasessie over te moeten schakelen op springen en dansen? “Het is juist een lekkere overgang vanuit je bed naar de dansvloer, anders is het wel heel heftig om zo vroeg te gaan feesten.”

Tijn Elferink (38) is met zijn vrienden Rems (38) en Karel (38) gekomen. “Ik ben al eens eerder naar een Daybreaker-event geweest, al twijfelde ik toen erg of het wel zo handig was op een ochtend voor mijn werk. Dat was het dus wel, ik ben nog nooit zo energiek op kantoor geweest en heb meteen dezelfde dag kaarten besteld voor vandaag.”

De groep aanwezigen is een – voornamelijk vrouwelijke – mix tussen jong en oud. Mandy en Sam zijn 21 en waren vorig jaar ook al bij de Daybreaker kick-off party van ADE. “Ik heb vandaag nog een tentamen, maar ik wilde er per se weer bij zijn dit jaar.”

Monique heeft dit uitstapje voor haar 58e verjaardag gekregen van haar dochter. “Ik vind het geweldig. Een cadeau als dit blijft tenminste hangen, de ervaring is heel bijzonder en de sfeer is super.”

Tegen de tijd dat de kick-off party er bijna op zit, zie je her en der in de garderobe mensen hun glimmende sportlegging of discobroek vol glitters omwisselen voor een spijkerbroek of pantalon. Voor nu is het voor velen tijd om te gaan werken, maar ADE 2019 is officieel van start.