Energy Up gespot in de Telegraaf

jan 18, 2018

Diner voor positivo’s

Bron: Telegraaf

V.l.n.r. zakenman John Fentener van Vlisingen, organisator Ralph van Hessen, NXP-directeur Maurice Geraets en de baas van USG People Raymond Puts.

FOTO’S JOS VAN LEEUWEN

Het regende positieve projecten en producten op het diner aan de vooravond van Big Improvement Day (BID), de jaarlijkse bijeenkomst van ondernemers en beleidsmakers met een positieve insteek, in het Scheveningse Circustheater.

„Wij wekken elektriciteit op uit levende planten”, vertelde Marjolein Helder, directeur van Plat-e over het zeer milieuvriendelijke project. „Uit alles wat zijn wortels heeft in een natte omgeving, zoals gras, kunnen wij stroom halen.”

Directeur Maurice Geraets van NXP Nederland onderstreepte dat de chips die zijn bedrijf maakt voor zelfrijdende auto’s ook een bijdrage leveren aan het milieu. „De auto’s passen hun snelheid aan elkaar aan. Daardoor zijn er op den duur geen files en is er dus minder uitstoot van uitlaatgassen.”

Oorlogsveteraan, schrijver en rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen tussen ondernemers Jochem en Juliette van Hessen.

Zakenman John Fentener van Vlissingen had als positief nieuws dat hij in maart een hightechcentrum in Utrecht opent. „Een van de grootste van Nederland met meer dan honderd startups.”

De koning van de vergelijkingssites, Ben Woldring, lanceerde een nieuwe app, Bencompare, waarmee iemand zijn contracten voor verzekeringen, abonnementen en dergelijke, kan beheren. „Hij krijgt ook een seintje als de contracten aflopen of als hij elders goedkoper uit is”, aldus Ben.

De positieve bijdrage van de overheid is volgens Mark Bressers, directeur regeldruk en ict bij het ministerie van Economische Zaken, dat zij probeert oude regels die de ontwikkeling van ict in de weg staan, zo snel mogelijk probeert te vervangen door betere.

De kinderen van BID-organisator Ralph van Hessen, Jochem en Juliette, vertelden dat ze met hun bedrijf Energy Up ondernemingen helpen hun personeel geestelijk en lichamelijk fit te houden. Ook organiseren broer en zus voor jonge mensen in de vroege ochtend voor ze naar hun werk gaan Daybreaker-feesten zonder alcohol. „Op Valentijnsdag, op 14 februari, organiseren we er weer een in Club Nyx in Amsterdam”, aldus Jochem.

V.l.n.r. Marjolein Helder, Denise Dechamps van de Body Language Academy, Sylvia Roelofs van Be Informed, Monique Van der Sanden van Recron en oud-shorttrackschaatster en schijfster Margriet de Schutter.

Tussen de positieve inbrengen was er toch nog een kleine minpuntje te horen.

Landendirecteur Raymond Puts van uitzendorganisatie USG People stipte aan dat er gebrek is aan vaklieden voor ondermeer de bouw en de techniek.” Maar deze verzuchting viel in het niet bij de positieve sfeer die bij Big Improvement Day hoort.

Overig nieuws