Dagelijkse werkroutines om verbinding te stimuleren

okt 28, 2020

Sociale verbinding houden met collega’s op afstand, daar ontbreekt het de laatste tijd vaak aan. Toch kun je met simpele wijzigingen in je werkroutine een groot deel ondervangen. Verbinding stimuleren door je werkroutines aan te passen dus. Wij geven je zes tips:

  1. Start de week samen; Plan wekelijks een vast moment in om gezamenlijk de week te starten. Tijdens dit moment check je met elkaar hoe ieder zich voelt geef je een kleine update van je weekend. Gehoord worden en luisteren zijn belangrijke factoren in onderlinge verbinding. Je spreekt je collega’s tegenwoordig immers alleen nog maar in een zakelijke context. Sluit de weekopening af met de vraag welke collega’s je nog nodig denkt te hebben. De perfecte combinatie van zakelijk en sociaal.
  2. Plan een online koffie-/lunchmoment in: De gesprekken bij het koffiezetapparaat of tijdens de lunch, wie mist ze niet? Het was een fijn moment voor wat afleiding en om even te ontspannen. Waarom zou je geen online koffiezetapparaat moment inplannen? Even een kwartiertje bijkletsen met een collega met een kop koffie of tijdens de lunch. Een belangrijke regel hierbij, die wij bij Energy Up regel 6 noemen, is dat het niet over werk mag gaan. Geniet van dit ontspanmomentje.
  3. Chat onderling veel: Gebruik de zakelijke groepschats om iedereen op de hoogte te houden van waar je mee bezig bent, maar stuur ook zeker in een andere groepschat leuke of grappige foto’s/filmpjes om elkaar aan het lachen te maken. Dit versterkt het gevoel van saamhorigheidl. Bij Energy Up gebruiken we voor zakelijke berichten Slack en voor leuke/grappige berichten buiten werk om, Whatsapp. Wil je niet gestoord worden? Kun je de apps gewoon even op mute zetten.
  4. Werk eens bij een collega thuis: Volgens de RIVM-regels mag je maximaal drie mensen thuis op visite laten komen. Woon je bij een collega in de buurt? Dan kun je ook afspreken om samen te werken in één van jullie huizen. Op deze manier houd je onderling contact met elkaar en kom je ook nog eens in een andere omgeving. Bij Energy Up werken we soms bij Jochem of Juliëtte thuis om deze verbinding te stimuleren. 
  5. Online spelletjes spelen: Doen jullie al een online vrijdagmiddagborrel? Niet? Dan is dat echt een aanrader. Wel? Spice it up met een leuk online spel. Samen weerwolven, gieren met de Houseparty app, 30 seconds, Ranking the collega’s, je kunt van alles online doen. Sluit af met feest! 
  6. Overleg met elkaar hoe jullie de verbinding kunnen stimuleren: Elk bedrijf is anders en misschien zijn niet al deze tips van toepassing op jouw werksituatie en bedrijf. Plan daarom een meeting in met je collega’s om te bespreken op wat voor manieren jullie de verbinding kunnen stimuleren. Het blijft een onzekere tijd waarin we niet weten wanneer we weer met z’n allen naar het kantoor mogen. Probeer deze tijd daarom zo gezellig mogelijk in te vullen en creëer een eigen omgeving waarin het ook thuis net voelt alsof je collega’s vlak bij je zijn. 

Vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.

Overig nieuws