Challenge of the week #Look up from your phone

aug 10, 2017

Ons leven speelt zich in toenemende mate af in de digitale wereld waarin we veel online connecties maken via onder andere Twitter, Facebook en Instagram. Afspreken met vrienden werd gaandeweg vervangen door ze even te bellen. Nu maakt het bellen steeds vaker plaats voor het sturen van een ‘appje’. We ontmoeten mensen minder vaak in de kroeg of tijdens een feestje maar we swipen ons suf op datingapps.

Kortom, we worden steeds meer opgeslokt door het digitale leven en vergeten dat juist het ‘echte’ leven en de real-life verbondenheid ons geluk kunnen vergroten. Een mooie eye-opener die hierbij aansluit, vind je hier.

Omdat wij erin geloven dat het goed is om wat vaker bewust uit de digitale wereld te ontsnappen, dagen we jullie deze week uit met de challenge #look up from your phone. Volg deze stappen om jouw plezier in het echte leven te vergroten:
1. Begin eerst met het signaleren van de momenten dat je jouw telefoon pakt, gebeurt dit op de automatische piloot of kies je hiervoor?
2. Maak deze week iedere dag minimaal 1 keer de keuze om op momenten waarop je even moet wachten, jouw mobiel niet te pakken. Bijvoorbeeld als je in de rij staat bij de supermarkt of als je aan het wachten bent voor de bus.
3. Probeer op de momenten dat je ervoor kiest om je mobiel niet te pakken, bewust te genieten van de wereld en de mensen om je heen. Geef een extra glimlach of begroet iemand en vraag hoe zijn of haar dag vandaag is. Maak connectie met het echte leven!

Overig nieuws