Challenge of the week #wis onnodige apps

mrt 10, 2019

Hoeveel apps heb jij op je mobiel? In hoeverre dienen deze apps zoals Instagram, Facebook of Snapchat jou echt?

Uit onderzoek van Deloitte, naar het gebruik van mobiele apparaten, blijkt dat maar liefst 93% van alle Nederlanders in het bezit is van een smartphone. Ongeveer 8% meer dan in grote Europese economieën als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De smartphone is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan en het lijkt alsof we niet meer zonder kunnen.

Wij zijn van mening dat de mobiele telefoon, met haar vele apps, nu voor veel mensen de voornaamste bron van communicatie en vermaak is. De vraag is in hoeverre dit positief is. Brengt het jou daadwerkelijk dichter bij de mensen die je lief hebt of wordt er onbewust meer afstand gecreëerd? Hoe zou het zijn om wat minder apps op je telefoon te hebben? Wellicht dat je dan minder op je telefoon zit en eerder je vrienden opbelt om gezellig een kop koffie te drinken in plaats van te appen.

Probeer deze week minimaal drie apps van je telefoon te wissen! En ja, je zult merken dat je ineens tijd over hebt voor zaken die je stiekem eigenlijk veel leuker vindt om te doen!

Overig nieuws