Inmiddels is de smartphone niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. De telefoon is met haar vele apps onze eerste bron van nieuws, communicatie en vermaak. “Fear of Missing Out” is de voornaamste reden om onze aandacht constant af te leiden van huidige werkzaamheden en het “echte leven”.

Uit onderzoek blijkt dat ons telefoongebruik bij velen onder ons stress, slaapproblemen, depressieve gevoelens of zelfs een ontwricht gezinsleven veroorzaakt. We durven niet meer onbereikbaar te zijn, maar stiekem zijn velen toe aan een dagje offline zijn!

Ga deze week met ons de uitdaging aan om een dag zonder smartphone in te lassen. Hoe heerlijk is het om op zondag te ontwaken zonder wekker en ontspannen op te starten met een warm kopje koffie of thee in bed. Rustig te ontbijten met verse croissantjes om vervolgens een stevige wandeling te maken in het bos of op het strand. Spreek van tevoren af met familie of vrienden om in de namiddag gezamenlijk spelletjes te spelen en te dineren, of neem nog wat extra tijd voor jezelf door een boek te lezen.

Geniet van de oprechte aandacht die je voor jezelf of de ander hebt, dat is voor velen onder ons al een tijd geleden!