Challenge of the week #Start de dag met een zonnegroet

jun 24, 2019

Vind jij jezelf maar een stijve hark en ben je altijd jaloers geweest op die fantastisch lenige vrouwen in prachtige yogaposes? Afgelopen vrijdag was het Wereld Yoga Dag. Om deze dag nog even terug te halen gaan wij deze week elke dag beginnen met een zonnegroet. Deze 5 minuten durende yoga pose is toegankelijk voor iedereen, zelfs voor de stijve Henkies onder ons!

De zonnegroet? Dat klinkt zweverig… Tsja ergens zit daar een kern van waarheid in, want de zonnegroet wordt van origine beoefend bij het opkomen van de zon. Gelukkig kan je deze yogaoefening ook zien als een effectieve warming up van je dag. Deze yogaoefeningen vormen de basis van yoga, je traint hiermee je spieren en gewrichten, verbetert je houding en balans en versterkt je concentratie en geestkracht.

De challenge van deze week: elke ochtend de zonnegroet uitvoeren. Hoe?

De zonnegroet bestaat uit 12 verschillende poses welke ieder over een eigen kracht beschikken. Het stappenplan wordt voor het gemak weergeven in de onderstaande afbeelding. Probeer alle oefeningen in een vloeiende beweging in elkaar over te laten lopen en voer de houdingen met aandacht en controle uit. Houdt elke pose zo’n 10 seconden vast en herhaal de zonnegroet dagelijks 3 maal achter elkaar.

Overig nieuws