Challenge of the week #Schrijf in de ochtend iets positiefs op

sep 3, 2018

In onze huidige presentatiemaatschappij draait het vaak om succes, resultaat en verbeterpunten. Druk en stress kunnen de overhand nemen. Wanneer je vastzit in een negatieve gedachtestroom, is het lastig om het positieve van jezelf in te zien. Je gaat maar door en staat niet stil bij dingen waar je stiekem best wel trots op mag zijn. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Door kleine oefeningen is het mogelijk om positiever naar jezelf kijken! Met andere woorden: Je kan door gerichte training van je hersenen je zelfbeeld ontwikkelen en verbeteren.

Onze weekchallenge is iets om daar mee aan de slag te gaan: Schrijf elke dag iets positiefs op over jezelf. Volg elke ochtend de volgende stappen:

Stap 1. Zet 10 minuten eerder je wekker – Meteen opstaan! ”you snooze, you lose”
stap 2. Pak pen en papier en ga er even rustig voor zitten.
stap 3. Benoem één positief aspect van jezelf en schrijf op waarom je dit vindt. Dit kan een positief eigenschap zijn, iets van je lichaam dat je mooi vindt, of iets op werk wat je hebt bereikt.

Door deze oefening een week lang te doen sta je stil bij de positieve dingen van jezelf en word je steeds meer bewust van de dingen waar je goed in bent. Heel veel plezier met de challenge van deze week!

Overig nieuws