Challenge of the week #schrijf jouw geluksmomenten op

aug 13, 2018

Sta jij weleens bewust stil bij alle positieve en dankbare momenten in jouw leven? Of ligt de focus vooral op het behalen van resultaten en ‘vergeet’ je de mooie momenten echt te beleven?

In onze huidige prestatiemaatschappij is het van groot belang om ook aandacht te schenken aan geluksmomenten. We kunnen door de perceptie van moeten en presteren vast komen te zitten in negatieve gedachtes waardoor het lastiger is om oplossingen te vinden die voor de hand liggen. Positief denken is bevorderlijk voor de creativiteit en helpt je om gelukkiger te zijn. Het goede nieuws, dit is trainbaar!

De challenge van deze week helpt je om jouw positieve emoties te stimuleren. Schrijf iedere avond drie dingen van de dag op waar je gelukkig wordt. Neem hier ook echt even de tijd voor om erbij stil te staan.  Dit kunnen ervaringen van de dag zijn, leuke herinneringen van vroeger of dingen waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld: “ik ben blij met een goede vriend als Frank”, of “vandaag voelde ik een geluksmomentje omdat de zon lekker scheen”.

Door even stil te staan bij het ervaren van positieve gebeurtenissen word je bewust van grote en kleine overwinningen die je in je leven behaalt. Hoe meer je dit traint, hoe makkelijker je de positieve momenten zult opmerken. Op naar die positieve flow!

Apptip: Five minute journal

 

Overig nieuws