Challenge of the week #positief denken

mei 2, 2017

 “Schrijf aan het eind van de dag drie dingen op waar je gelukkig van wordt.”

In onze huidige prestatiemaatschappij, waar de focus ligt op resultaat en verbeterpunten, is positief denken van groot belang. Wanneer we vastzitten in negatieve gedachtes, door de perceptie van moeten en presteren, is het lastig om oplossingen te vinden die voor de hand liggen. Positief denken is bevorderlijk voor de creativiteit en helpt je gelukkiger te zijn.

Om positieve emoties te stimuleren hebben we de volgende challenge voor jullie bedacht: Schrijf aan het eind van dag drie dingen op waar je gelukkig van wordt. Doe dit een week lang, 7 dagen lang.

Stappenplan:
1. Zet een half uur voordat je naar bed gaat de wekker
2. Pak pen en papier en ga even rustiger ervoor zitten
3. Schrijf drie dingen op waar je gelukkig van wordt. Dit kunnen ervaringen van de dag zijn, leuke herinneringen van vroeger of dingen waar je dankbaar voor bent. Voorbeelden: “ik ben blij met een goede vriend als Roland”, of “vandaag voelde ik een geluksmomentje omdat de zon lekker scheen”.

Door deze oefeningen sta je stil bij het ervaren van positieve gebeurtenissen en word je bewust van kleine overwinningen die je in je leven behaald.

Overig nieuws