Challenge of the week #Om de twee uur een mini-break

jun 10, 2019

Ken je het gevoel, dat je aan het einde van de dag echt helemaal leeg bent? Moe, futloos en uitgeput, ondanks dat je fysiek niet zo veel hebt uitgevoerd. Het zou goed kunnen dat je hersenen overuren gedraaid hebben, met dit gevoel als gevolg.  

Je hersenen krijgen in onze huidige omgeving continu prikkels binnen. Niet alleen prikkels, maar ook de grote hoeveelheden informatiestromen afkomstig van social media en alle keuzemogelijkheden zorgen dat je hersenen harder moeten werken dan ze gewend zijn. Evolutionair gezien zijn onze hersenen niet in staat dit te verwerken. Dit kan jouw futloze gevoel aan het einde van de dag verklaren.

Om je energielevel op peil te houden moet je je rust pakken, geef die hersenen even een BREAK! Een goed begin is het pakken van rustmomenten gedurende de dag.

De challenge voor deze week: elke 2 uur een mini-break houden. Koffie halen, de trap oplopen, praatje maken met je collega’s. Wellicht wil jij deze week eens een boswandeling maken tijdens de lunch? Enne, laat je ons weten wat jou oplaadt? Wie weet brengen we elkaar op goede ideeën! Succes!

Overig nieuws