Challenge of the week #leg je bestek een keer neer

jan 7, 2019

Tegenwoordig zijn er op het internet talloze artikelen te vinden over gezonder eten. Wat opvalt is dat we in Nederland vooral heel erg gefocust zijn op wát we eten en hoe hierin andere keuzes gemaakt kunnen worden. Daarbij zijn we nog niet zozeer bezig met hóe we eten..

Door bewuster te eten versterken we de connectie met ons lichaam en kunnen we beter luisteren naar wat ons lichaam nodig heeft. Daarnaast geniet je meer van het eten. Want hoe mindful ben jij eigenlijk als het op je voedingspatroon aankomt? Ben jij iemand die binnen 5 minuten klaar is met zijn avondmaal of neem jij wél al bewust de tijd om te genieten van elke hap?

Met de challenge van deze week willen we je leren om meer mindful te eten. Tel bewust het aantal keren dat je op je eten kauwt. Rond de 20 keer per hap draagt in ieder geval bij aan een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel. Leg om de 2 minuten je bestek neer voor 10 seconden en ga na welke smaken je allemaal proeft. Wat vind je lekker en op welke punten kun je je kookkunsten de volgende keer nog verbeteren? Geniet van de smaaksensaties en de tijd die je neemt om mindful te eten!

Overig nieuws