Challenge of the week #geniet meer van je kerstdiner

dec 25, 2017

Iedereen kent dat opgeblazen gevoel tijdens de kerstdagen wel. Tijdens deze feestelijke dagen staat er een tafel vol met kerstbrood, kalkoen, garnalencocktails, beenham, biefstuk, gestoofde peertjes en haricots vert met spek voor je klaar. Als afsluiter staat er natuurlijk een heerlijk dessert op je te wachten, die je moeilijk kunt weigeren.

Tijdens de kerst kan je helemaal los gaan met eten en het fijne is dat je tijdens deze dagen eens niet op de calorieën hoeft te letten. Waarschijnlijk herken je het misselijke en opgeblazen gevoel van een te volle buik wel. De challenge van deze week is om meer te genieten van het kerstdiner door eerder te stoppen met eten. Dit klinkt lastig door de verleiding van het heerlijke eten, maar door middel van de volgende tips maken wij het jou een stuk makkelijker!

 

  • Zorg voor een bodem. De hele dag minder eten en je dan op het kerstdiner storten, is een slecht plan. Als je met honger aan het kerstdiner begint, zal je zien dat je helemaal los gaat. Je eet meer en je geniet minder. Eet daarom met de lunch genoeg.
  • Probeer langzamer te eten. Zodra je snel alles naar binnen werkt, weet het lichaam niet goed wanneer jij echt genoeg hebt gehad. Als jij rustiger eet, ben jij hier ook bewuster van en heb jij sneller een vol gevoel.
  • Dorst of honger. Jouw lichaam geeft dezelfde signalen af bij dorst als bij honger. Deze signalen zijn lastig te onderscheiden en hierdoor kan jij honger verwarren met dorst na het kerstdiner. Probeer daarom de hele dag voldoende water te drinken.
  • Kleiner bord. Is het kerstdiner bij jou thuis? Gebruik kleine borden voor de gerechten. Bij een groter bord wordt er ook meer eten opgeschept. Geen kleine borden voorradig? Probeer dan kleinere porties op te scheppen.
  • Geniet en proef. Geniet met volle teugen van jouw gezelschap en geniet bewust van elke hap die je neemt. Neem pauzes tijdens het eten, ontspan, lach, voer goede gesprekken en geniet van de kerstdagen!

 

Overig nieuws