Challenge of the week #drie keer een gesprek aangaan met een onbekende

dec 17, 2018

Een praatje maken met een vreemde? Je ziet het nog maar weinig in onze individualistische cultuur. Een cultuur waarin we ons hoofd liever gebogen houden over onze smartphone. En dat terwijl praten met vreemden zo leuk en verrassend kan zijn.

Er zijn maar weinig mensen die uit het niets het gesprek starten met een vreemde. We voelen ons ongemakkelijk, zien er misschien het nut niet van in of we weten niet hoe we moeten beginnen. Toch willen we het stiekem wel. Op een feestje, in de wachtrij bij de gate op het vliegveld of op het perron. We zijn van nature nieuwsgierig naar de mensen om ons heen en we houden wel van wat gezelligheid.

Met deze challenge willen we je uitdagen om minimaal drie keer een gesprek aan te gaan met een onbekend persoon. Maar hoe doe je dat dan? Zo’n gesprek openen, zomaar uit het niets, met een vreemde? Belangrijk om te weten is dat wat je zegt niet uitmaakt. Zolang het enigszins relevant is voor de situatie waar jij en de ander zich allebei in bevinden, is het goed. Blijf verder ten alle tijden vriendelijk tegen de ander. Begin tot slot pas over jezelf wanneer de ander ernaar vraagt. Leg de regie bij de ander neer en blijf ondertussen gefocust luisteren en vragen stellen. Niets is voor de ander zo prettig als spreken met iemand die geïnteresseerd is in wat hij of zij te zeggen heeft.

Overig nieuws