Challenge of the week #Douche koud af

jun 18, 2018

Het gebeurt weer voor de zoveelste keer… Ben je heerlijk aan het genieten van je warme douche, wordt het water ineens IJSKOUD doordat iemand de kraan in de keuken opengooit. Je roept het uit en bibbert van de kou.. Daar gaat je geluksmomentje… Maar wat nou als wij je vertellen dat de ongewenste koude douche eigenlijk heel goed voor je is? Zou je het dan wat vaker bewust willen uitproberen? Denk er niet te lang over na en start vandaag, we doen dit met z’n allen! Blok het in je agenda, deze hele week gaan koud af douchen!

Waarom zou jij jezelf dit aandoen? Ja hier zijn voldoende redenen voor, listen up. Dat het goed is voor je haar, huid en bloedcirculatie, dat wist je misschien al. Maar je traint ook keihard je wilskracht! Jij leert jezelf namelijk de drang te weerstaan om onder die koude douche vandaan te springen. Dat is superknap! Als je met die koude douche kan dealen, dan kan je dat ook met de dagelijkse obstakels!

Ja, deze week zal in het teken staat van klappertanden, kippenvel en rillingen all over. Maar keep in mind, dit gevoel is maar heel even. Hoe je deze challenge aanpakt? Begin rustig aan, dat is ons advies. Start vandaag met een koude douche van 10 seconden en breid dit dagelijks uit met vijf seconden. Voor je het weet sta je zonder moeite een halve minuut onder de koude douche. Wim Hof, de iceman hemzelf zal trots op je zijn.

Overig nieuws