Challenge of the week #Begin je dag met de zonnegroet

mrt 26, 2018

Vind jij jezelf maar een stijve hark en ben je altijd jaloers geweest op die fantastisch lenige vrouwen in prachtige yogaposes? Dan is het tijd voor verandering. Begin je dag met de zonnegroet. Deze 5 minuten durende yoga pose is toegankelijk voor iedereen, zelfs voor de stijve Henkies onder ons!

De zonnegroet? Dat klinkt zweverig… Tsja ergens zit daar een kern van waarheid in want de zonnegroet wordt van origine beoefend bij het opkomen van de zon. Gelukkig kan je deze yogaoefening ook zien als een effectieve warming up van je dag, zo neemt het geitenwollensokken gehalte een beetje af. Deze yogaoefeningen vormen de basis van yoga, je traint hiermee je spieren en gewrichten, verbetert je houding en balans en versterkt je concentratie en geestkracht.

De challenge: elke ochtend de zonnegroet uitvoeren. Hoe?

De zonnegroet bestaat uit 12 verschillende poses welke ieder over een eigen kracht beschikken. Het stappenplan wordt voor he gemak weergeven in de onderstaande afbeelding. Probeer alle oefeningen in een vloeiende beweging in elkaar over te laten lopen en voer de houdingen met aandacht en controle uit. Houd elke pose zo’n 10 seconden vast en herhaal de zonnegroet dagelijks 3 maal achter elkaar.

Overig nieuws