Challenge of the week: Zorg voor een ideale thuiswerkplek

mrt 30, 2020

Tot een maand geleden hadden we absoluut niet verwacht dat we met z’n allen thuis aan het werk zouden moeten. Na een periode van wennen heeft iedereen zijn draai gevonden. Thuiswerken brengt zelfs verschillende voordelen met zich mee. Toch merken we bij Energy Up dat thuiswerken bepaalde uitdagingen met zich meebrengt. Misschien heb je thuis niet dezelfde kantoorartikelen tot je beschikking, of ben je sneller afgeleid.

Gelukkig is het 2020 en hebben we nog nooit zoveel tools gehad om fijn thuis te kunnen werken. Deze week dagen we jou uit om een ideale thuiswerkplek in te richten. Zo kun je alsnog lekker blijven werken. Hieronder staan een aantal tips voor het maken van een ideale thuiswerkplek:

Tip 1: Zorg voor een gezonde werkplek

Een prettige temperatuur, genoeg luchtventilatie en genoeg licht zijn erg belangrijk voor een gezonde werkplek. Een opgeruimd bureau, koud glas water, koptelefoon en als kers op de taart een heerlijke bak cappuccino helpen natuurlijk ook!

Tip 2: Creëer je eigen werkplek

Kies een geschikte plek in huis waarvan je jouw eigen werkplek kunt maken. Het is ook aan te raden om bij je familie of huisgenoten aan te geven op welke momenten je liever niet gestoord wilt worden. In volle concentratie werken is erg mindful en gezond.

Tip 3: Neem geregeld pauze

Koffiepauzes, lunchpauzes, computerpauzes, het is belangrijk om af en toe het werk neer te leggen. Te lang achtereen doorwerken is niet goed voor je gezondheid.

Tip 4: Creëer een ergonomische werkplek

Zorg dat je stoel en bureau zo zijn afgesteld, dat je in een gezonde ergonomische houding kunt werken.

Tip 5: Bepaal duidelijke werktijden

Creëer een structuur in je werktijden voor jezelf, anders loop je het risico dat werk en privé te veel verwikkeld raken, dat kan stress opleveren. Plan genoeg pauzes zodat je tijdens het werken geconcentreerd en opgeladen bent.

Tip 6: Eenzaamheid

Het is helemaal niet gek om je een beetje eenzaam te voelen deze tijden. Je ziet je collega’s ten slotte een stuk minder vaak. Die korte gesprekken bij de koffieautomaat missen we allemaal! Twijfel daarom niet om je collega’s soms even te videobellen. Even checken hoe het met ze gaat.

Deze week dagen we je uit om deze tips op te volgen. Het zorgt ervoor dat je fijn en rustig kan werken. Veel succes en werkse!

Overig nieuws