Challenge of the week: Word bewust van je sociale omgeving

sep 7, 2020

Een bekend gezegde luidt: ‘waar je mee omgaat, daar raak je mee besmet’. En ja, dit is naar idee zo waar: je bent het gemiddelde van de vijf personen met wie je het meeste omgaat. Deze week word je bewust gemaakt van de impact van je sociale omgeving.

Wie heb jij het meeste om je heen? Mensen die je ondersteunen en jou accepteren in je puurste vorm of mensen die klagen en in angst leven waardoor je je laat tegenhouden? Maak voor jezelf een lijstje van de vijf personen waar jij het meest mee omgaat. Omcirkel vervolgens met wie jij daadwerkelijk wil blijven omgaan en stel jezelf hierbij de vraag: wie wil ik zijn? Kom je erachter dat je een goede vriend/vriendin niet hebt omcirkeld? Dan is het tijd om verandering aan te brengen in de mensen met wie je het meeste omgaat. Zie hoe je leven verandert!

Een leuk weetje: Het eerste grote onderzoek met betrekking tot sociale invloed was uitgevoerd door Nicolas Christakis en James Fowler. Dit gezondheidsonderzoek was voornamelijk bedoeld om obesitas versus de sociale omgeving te onderzoeken. Een opmerkelijke uitkomst: Als één van jouw vrienden obesitas heeft, dan heb jij 45% meer kans om de komende twee jaar ook aan te komen. Sociale netwerken geven bijna elk aspect van ons leven vorm. Kijk deze week met een kritisch oog naar je omgeving, je zal verrast zijn over de impact van jouw omgeving op jouw energieniveau!

Overig nieuws