Challenge of the Week: Niet achter je bureau lunchen

jan 15, 2021

Druk druk druk! Je meeting is uitgelopen, het mailtje van je collega moet beantwoord worden en je hebt nog wat af te maken voor die ene deadline. Snel een broodje smeren, achter het bureau eten en verder met typen. Veel mensen vergeten in deze periode de tijd te nemen voor een goed lunchmoment. Daarom is de challenge van deze week: Niet achter je bureau lunchen. 

Als je tijdens de lunch achter je bureau wat boterhammen aan het eten bent, ben je eerder geneigd om later op de dag meer te gaan snacken. Toch even dat extra koekje of zakje chips aan het einde van de werkdag nemen. Dit komt omdat je niet aandachtig aan het eten bent, maar meer gefocust bent op het beeldscherm. Daarnaast eet je vaak ook sneller en gehaaster, dit is niet goed voor je spijsvertering. Op deze manier neemt je lichaam niet alle nodige voedingsstoffen op. Een lunchpauze achter je bureau is ook eigenlijk helemaal geen pauze. Je krijgt berichten binnen op je mail, je telefoon ligt naast je en hierdoor is de lunch niet een moment om de werkdag te onderbreken. Je blijft maar doorwerken. Alleen niemand kan zich de hele dag concentreren, want na 60-90 minuten neemt je concentratie af en geeft je brein aan om een pauze te nemen. Een pauze is nodig om daarna weer productief verder te kunnen werken.

Door ergens anders te zitten dan aan je bureau, boost dit je creativiteit en daarmee ook je energielevel en productiviteit. Lunch daarom ontspannen aan de eettafel en maak van je pauze direct gebruik om een frisse neus te halen. Je bent al de hele dag achter het bureau aan het werk en je lichaam kan wel wat beweging gebruiken. Door afstand te nemen van je werkplek, neem je ook afstand van je werk. Pak deze pauze en geniet van de rust. Veel succes met deze weekchallenge! 

Overig nieuws