Challenge of the Week: #Mediteer vijf minuten per dag

sep 23, 2019

Vind jij meditatie een beetje zweverig klinken? Of heb jij juist veel ervaring ermee? Uit onderzoek blijkt dat mediteren niet alleen je brein kalmeert, het maakt je (10%) gelukkiger en zorgt dat jij in de avond meer energie hebt doordat je gedurende dag je focus beter kan behouden. 

Toch klinkt meditatie voor velen als ontoegankelijk en iets dat alleen mensen met veel vrije tijd doen. Dat is niet zo. Structurele verbetering van je brein zie je al na 8 weken, met 30 minuten per dag. 
Je brein is dus in feite een potentiële geluksspier die je kunt trainen met meditatie, net zoals je dat in de sportschool voor de rest van je lichaamsspieren doet met gewichten. De voordelen van meditatie is al met 2 minuten per dag te merken. Het proberen waard toch?

Daarom gaan we deze gelukzalige Challenge of the Week met elkaar aan: Neem elke dag 5 minuten de tijd om je ademhaling in en uit je lichaam te voelen stromen. Zodra je merkt dat je gedachten afdwalen, breng je de focus rustig en ongedwongen weer terug naar de ademhaling.

Overig nieuws