Challenge of the week #Mediteer 5 minuten wanneer je wakker wordt

jan 29, 2018

Ken je het gevoel dat je wakker wordt en je hoofd  stroomt meteen vol met gedachtes? Voornamelijk met een to-do lijst voor de dag waardoor je dag onrustig begint? Dan is deze challenge echt wat voor jou. Deze week dagen wij jou uit om iedere dag eerder op te staan om minimaal 5 minuten te mediteren.

Het voordeel van in de ochtend mediteren is dat je een rustige start van de dag maakt. Het is bewezen dat meditatie stresshormonen in je lichaam vermindert, je bloeddruk verlaagt en rust in je lichaam ontwaakt. Dit komt doordat je bewuster wordt van je gedachtes, je emoties beter leert begrijpen en je angsten onder controle krijgt. Mediteren is een stimulans voor het veranderen van je mindset waardoor je overdag ook meer bewustwording en focus zult ervaren. Door meer bewust te zijn van het nu, maak je je automatisch minder zorgen over je to-do lijstje!

Volg voor deze week challenge de volgende stappen:

Stap 1: Vind een rustige plek waar je jezelf installeert en neem een houding aan die voor jou ontspannend is. Maak het voor jou comfortabel met een voor jou prettig ontspannend muziekje  (het liefst instrumenteel) en stel je timer in van 5 minuten.

stap 2: Adem diep in door je neus en blaas rustig uit door je mond. Observeer tijdens het in en out ademen jouw gedachten en laat ze allemaal langskomen.

stap 3: Wanneer de timer af gaat open je ogen en observeer hoe jij je voelt. Geniet van je rustige start van je dag!

Overig nieuws