Challenge of the Week: Houd een week je voeding bij

jan 8, 2021

Weet jij wat je gisteren allemaal gegeten hebt? Vast niet! Stiekem heb je gisteren toch nog dat extra koekje gepakt en waarschijnlijk ben je al vergeten dat je deze hebt gehad. Voor het nieuwe jaar hebben mensen vaak het doel om gezonder te eten, af te vallen of minder te snacken. Voor het behalen van deze doelen helpt het enorm om je voeding bij te houden. Zo weet je precies hoeveel calorieën je eet op een dag, welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en waar je misschien je voeding zou kunnen aanpassen. De challenge van deze week is daarom: Houd een week je voeding bij. 

Het kan een aardig klusje zijn om alles bij te houden, maar gelukkig hoeven we het tegenwoordig niet allemaal meer op een papiertje te schrijven. Er zijn apps die het werk voor ons kunnen doen. Een aantal goede apps om je voeding in bij te houden: MyFitnessPal, Mijn Eetmeter, Life Sum of FatSecret. 

In deze apps kun je aangeven hoeveel calorieën je zou willen eten, wat je doel is en hoeveel % van je voeding uit koolhydraten, eiwitten of vetten moet bestaan. Vervolgens kan je per voedingsmiddel de barcode op het product scannen en kan je het toevoegen aan je eetdagboek. Als dit niet werkt, kan je het handmatig invoeren in de app. Je voeding bijhouden kent vele voordelen: je hebt overzicht, je weet wat je kan veranderen, er wordt een bepaald doel nagestreefd en het bijhouden stimuleert om je aan je doel te houden. 

Probeer deze challenge daarom uit en zie wat voor effect en bewustzijn het kan opleveren. Mocht je vragen hebben of kan je tips & tricks gebruiken voor deze challenge, stuur ons gerust een berichtje!

Overig nieuws