Challenge of the Week: Geen spullen #kopen die je niet nodig hebt

dec 30, 2019

Meer, meer, meer, meer! We leven in tijden van massaconsumptie. We hamsteren erop los en durven nauwelijks iets weg te doen. Het is ook wel verslavend, die endorfine rush die je ervaart bij het kopen van nieuwe spullen. Deze rush is alleen slechts tijdelijk en op de lange termijn, heb je er eigenlijk niet zo veel aan. Toch gaan we er telkens weer naar op zoek. 

Maak je los van die onnodige massaconsumptie. Neem een voorbeeld aan minimalisten. Zij geloven dat een opgeruimd en overzichtelijk huis, ruimte en vrijheid in je hoofd geeft. Te veel rommel werkt stressverhogend en shoppen is bovendien erg tijdrovend.

De challenge deze week daagt je uit om ‘nee’ te zeggen tegen al het overbodige. Want wat heb je nou écht nodig? Bedwing je shopping spree, sla alle aanbiedingen af en licht je omgeving in dat je een weekje als minimalist door het leven gaat. De mensen om je heen kunnen je namelijk helpen om op het juiste pad te blijven, als je het even moeilijk hebt met je shopstop. Het zou natuurlijk nog mooier zijn, als je dit een paar weekjes langer volhoudt. Succes alvast!

Overig nieuws