Challenge of the Week: geen #Chocola

dec 9, 2019

Sinterklaas is weer terug naar Spanje. Wij hopen natuurlijk dat jullie een heerlijke tijd hebben gehad samen met familie of vrienden. De Challenge van deze week is een ware beproeving na al het lekkers waar je met Sinterklaas van hebt kunnen genieten.

Vanaf nu dagen wij je uit om deze week GEEN CHOCOLA meer te eten. Wellicht kom je hier en daar nog wat chocolade pepernoten tegen. Dit een mooie kans om je wilskracht te testen. Wilskracht is het vermogen om je aandacht, emoties en verlangens te beheersen.

Hoe verbeter je je wilskracht?

Wilskracht kun je vergelijken met een spier. Net als een fysieke spier kun je je wilskrachtspier vermoeien – en bij overmatig gebruik zelfs uitputten maar hem ook trainen!

Wil je breken met een gewoonte of een nieuwe aanleren, dan is het noodzakelijk om je aandacht erbij te houden en bewust te zijn van de gevoelens, gedachten, wensen en impulsen die met die gewoonte te maken hebben. Waarom verlies je je zelfbeheersing? Het gaat om de gewoonte om bewust op te merken wat je op het punt staat te doen en de moeilijke in plaats van de gemakkelijke optie te kiezen. Je leert je brein al het ware eerst te denken en dan pas te doen.

 

Door met een kleine uitdaging te beginnen en daarin succes te boeken, weet je brein dat het in staat is om ook grotere wilskracht uitdagingen aan te gaan en vergroot je je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Een chocolade pepernoot afslaan is dus een goede eerste stap in het versterken van jouw wilskracht!

 

Overig nieuws