Challenge of the Week: Een week lang geen #plastic!

feb 3, 2020

Een challenge zou geen challenge zijn, als het niet uitdagend zou zijn. We geven het eerlijk toe, de challenge deze week is een pittige. Maar het is o, zo hard nodig! Plastic is namelijk enorm slecht voor onze natuur, dat zal voor niemand een verrassing zijn. Laten we daar met z’n alle wat aan doen. Ook jij kunt je steentje bijdragen om de plastic waste een beetje terug te dringen.

Deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Maandag 3 februari trapte wij ‘m af met een geweldige editie van Daybreaker. Deze super vette ochtendrave met Give Back to Nature als thema, was volledig eco-positief. Dat wil zeggen dat we alle uitstoot hebben kunnen beperken tot een minimum en dat we de resterende uitstoot hebben gecompenseerd met het planten van bomen.

Dat is voor ons nog niet genoeg, vandaar dat we onszelf en jullie willen uitdagen om een week lang geen plastic te gebruiken. Hoe? Daar helpen we je graag een handje bij. Hieronder wat gouden (goud dus, geen plastic) tips:

  • Zoek eens op of er bij jou in de buurt een verpakkingsvrije supermarkt is, daar koop je producten, zonder plastic verpakking
  • Koop je kaas bij een kaasboer, die het voor je in een stuk recyclebaar papier vouwt
  • Laat een blik dat je in huis hebt vullen met gemalen koffiebonen, even een weekje aan de filterkoffie, eigenlijk best lekker!
  • Skip plastic tasjes, die heb je echt totaal niet nodig.
  • Kom je er echt niet uit? Google eens wat de plasticvrije alternatieven zijn op hetgeen dat jij wilt kopen

De natuur zal enorm blij met je zijn. Heel veel succes, je kunt het! 

Overig nieuws