Challenge of the week: Een week geen #vlees

De challenge van deze week heeft twee doelen. Ten eerste is het goed voor je eigen gezondheid, ten tweede help je de wereld er een handje mee. Deze week gaan we namelijk een weekje vlees skippen.

Maar vlees is toch best goed voor je? Daar zijn de meningen over verdeeld. De documentaire Game Changers heeft veel stof doen opwaaien, maar is door andere wetenschappers grotendeels ook weer tegengesproken. Wij houden ons wat dat betreft in het midden. Toch denken wij dat een weekje (of langer) zonder vlees, uiteindelijk een positieve uitwerking zal hebben op je gezondheid. Want wanneer je vlees uit je maaltijd haalt, ben je eerder geneigd om meer groenten te eten. Meer en gevarieerder groente eten is super gezond voor je. Daar is iedereen het wel over eens.

De productie van vlees is de grootste boosdoener als het gaat om de opwarming van de aarde. Als we allemaal iets minder vlees zouden eten, gaat onze aarde een stuk langer mee. Je zou kunnen denken: “Wat maakt het nou voor verschil als ik in m’n eentje, een week geen vlees eet?”, maar alle beetjes helpen. Bovendien geef je een signaal af aan je omgeving, wat weer tot een domino-effect kan leiden. Stukje bij beetje neemt zo de productie van vlees af. Op naar een betere wereld!

De challenge deze week is simpel: eet een week geen vlees. Op het internet zijn allerlei vegetarische recepten te vinden. Veel succes en eet smakelijk!