Challenge of the Week: Deel een hoogtepunt

dec 11, 2020

Bedrijven zien dat een groeiende groep medewerkers het mentaal steeds moeilijker vinden om thuis te werken, zo blijkt uit een artikel van de NOS. “We missen vooral onze collega’s. Het informele zoals samen lunchen, even kletsen, wat langer praten bij de koffieautomaat of het weekend doornemen.” De thuiswerkperiode is helaas nog lang niet afgelopen, daarom is het extra belangrijk om een tandje bij te zetten om verbinding tussen collega’s te blijven stimuleren. De challenge van deze week is om de informele verbinding met je collega’s te boosten: Begin de week met het delen van een hoogtepunt uit je weekend. 

We raden ten eerste aan om het begin van de week altijd een vast moment in te plannen om met je collega’s de week te starten, mocht je dit nog niet doen. Tijdens deze meeting check je in met elkaar over hoe iedereen zich voelt en kunnen hoogtepunten van het weekend gedeeld worden. Gehoord worden en luisteren zijn belangrijke factoren in onderlinge verbinding. Je spreekt je collega’s tegenwoordig immers vaak alleen nog maar in een zakelijke context. Door het hoogtepunt van ieders weekend te bespreken, zit je ook wat meer op de informele context. De perfecte combinatie van zakelijk en sociaal. 

Elke week hebben wij vaste momenten op de maandag en woensdag van 09.15 – 10.30 uur om de dag gezamenlijk te starten en elkaar op de hoogte te brengen van ieders projecten en taken. Onze collega Tymon heeft een hoogtepunt van afgelopen weekend wat zeker het delen waard is. Tymon heeft namelijk zelf het initiatief genomen om een marathon te lopen met z’n broertje. Hij finishte ook nog eens ruim onder de vier uur! 

“Mijn broertje trainde afgelopen jaar voor de Marathon van Parijs, maar door corona kon deze helaas niet doorgaan. Wij besloten een eigen marathon te creëren: de Dam-tot-Domloop. Samen gingen wij in training en afgelopen weekend was het eindelijk zover! Twee gebroeders op pad vanaf de Dam in Amsterdam naar de Domtoren in Utrecht. Wij werden gesteund door supporters van lieve vrienden, familie en collega’s langs de weg. Ook digitaal konden mensen ons volgen, omdat wij de route en live locatie hadden gedeeld. Wat was het een geweldig euforisch moment om samen met mijn broertje onder de Domtoren door over de finishlijn te lopen. Mijn absolute hoogtepunt van het weekend!”

Overig nieuws