Challenge of the week: de waarheid spreken

jul 12, 2020

We doen het allemaal van tijd tot tijd – het vertellen van kleine leugentjes. Ze floepen eruit, voordat we het door hebben. We hebben de neiging om gebeurtenissen of feiten te overdrijven of te verdraaien. Maar waarom zijn we niet altijd eerlijk? Waarom vertellen we niet tegen iedereen om ons heen de pure waarheid?

De waarheid kan onaantrekkelijk, confronterend of niet indrukwekkend gevonden worden. We zijn bang voor afwijzing. Bang om mensen teleur te stellen.Wij geloven dat relaties gebouwd zijn op vertrouwen en echtheid. Wanneer de ander het gevoel krijgt dat je onzin uitkraamt daalt het gevoel van vertrouwen en beschadig je de verbinding.

Deze weken werken we aan onze relaties door over alles eerlijk te zijn. Heb jij geen zin om af te spreken met een vriend(in)? Zeg dat eerlijk! Vraagt iemand je raad over een specifiek onderwerp, waar jij stiekem geen verstand van hebt? Toon je kwetsbaarheid door eerlijk te zeggen: ik weet het niet.

We kunnen jou verzekeren: door de waarheid te vertellen wordt het leven eenvoudiger. Minder gecompliceerd. Daarnaast ben je eerlijk tegen jezelf. Je zal merken dat dit je een energieboost geeft! Yes, je hoeft je deze week niet anders voor te doen voor goedkeuring. Wij vinden jou al een topper!

Overig nieuws