Challenge of the week: creëer je ideale slaapomgeving

aug 17, 2020

Hoe heb je geslapen vannacht? Werd je uitgerust wakker? Of had je stiekem een beetje moeite met opstaan? Deze week dagen wij jou uit om eens met een kritisch oog naar jouw slaapomgeving te kijken. Het doel: een oase van rust te creëren waar jij als een baby in kan slapen. Hier kun je op letten:

  1. Is je kamer genoeg verduisterd? Je slaap beter in een donkere kamer. Als het donker is in je kamer geeft je lichaam melatonine af. Dit slaaphormoon zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt en je lichaam begrijpt dat het tijd is om te gaan rusten.
  2. Is je kamer opgeruimd? En is je kamer geverfd met lichte kleuren? Maak je van je slaapkamer een sfeervolle en gezellige ruimte met zachte kleuren, mooie stoffen en natuurlijke materialen als hout en katoen.
  3. Hoe is de temperatuur in je kamer? De ideale temperatuur om te slapen ligt tussen de 16 en 21 graden graden. Is de temperatuur buiten hoger, dan kan een plafondventilator voor een aangenaam briesje zorgen.
  4. Heb jij een tv of telefoon in je slaapkamer? Beiden kun je beter buiten de slaapkamer houden. De geluiden en de oplichtende schermen zorgen alleen maar voor onrust. Misschien word je er ‘s nachts zelfs wakker van. 
  5. Ruikt je kamer lekker? Ja, geur heeft meer invloed op je slaapgedrag dan je zou denken. Etherische oliën of geurkaarsen kunnen helpen om in slaap te komen. Goede geuren om in dromenland te komen zijn lavendel, geranium en citroen. 

Slaap lekker! 

Overig nieuws