Challenge of the week: boost je immuunsysteem met deze 3 tips

Challenge of the week: Boost je immuunsysteem met deze 3 tips
Momenteel is de wereld in de ban van het coronavirus. Bij Energy Up geloven we in een positieve aanpak, voorkomen is beter dan genezen. De challenge van deze week draait daarom om het boosten van jouw immuunsysteem! Met deze drie tips komen wij deze week iedere dag in actie om ons immuunsysteem een flinke oppepper te geven:

Tip 1: Drink verse gemberthee.
Gember heeft een ontstekingsremmende werking en zit vol antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een betere bloedcirculatie in je lichaam waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarbij functioneert je immuunsysteem optimaal bij een goede vochtbalans!  Zorg dus voor komende genoeg gember in huis en verras je partner, collega of vriend met een zelfgemaakte verse gemberthee!

Tip 2: Maak dagelijks minimaal 30 minuten vrij voor ontspanning!
Luisteren naar muziek, yoga of een saunabezoek, regelmatig ontspannen is een must. Door te ontspannen stel jij jouw immuunsysteem in staat optimaal te functioneren. Een saunabezoek is een extra goede manier van ontspanning: je neemt even tijd voor jezelf en dankzij transpiratie voert je lichaam slechte afvalstoffen af. Een koude douche achteraf maakt het verwenmoment voor jou en je immuunsysteem compleet. Let wel: ontspannen is voor iedereen persoonlijk, dus onderzoek vooral wat voor jou persoonlijk werkt!

Tip 3: Kom ieder uur  in beweging.
Neem de trap, zet een verse gember thee of nog beter: was ieder uur je handen! Wie regelmatig beweegt, pept het immuunsysteem op. Het lichaam pakt ­binnendringende virussen ­steviger aan en er is ­minder ruimte voor chronische ontstekingen.

We dagen je uit om deze week dagelijks je immuunsysteem te boosten door deze 3 tips dagelijks op te volgen. Doe jij met ons mee?