Challenge of the week: begroet jezelf met een lach

aug 10, 2020

Lachen is gezond. Dat weten we, zelfs onze oma’s roepen dit al jaren. Als je lacht maak je endorfine aan, wat men ook wel een ‘gelukshormoon’ noemt. Het werkt pijnstillend en voelt lekker. Daarnaast neemt je lijf veel meer zuurstof op en adem je allerlei overgebleven afvalstoffen uit. Toch lacht een gemiddeld volwassen persoon maar 15 keer per dag. Ja, dat is weinig! Een kind van 4 lacht gemiddeld 300 keer per dag!

Deze week gaan we meer lachen. Elke keer als jij jezelf in de spiegel ziet, vragen we jou om te lachen naar jezelf. Ook dagen wij je uit om te lachen naar mensen op straat. Te lachen om jezelf. Het leven nemen we deze week iets minder serieus!

Zeker door in de ochtend al naar jezelf te lachen in de spiegel, begint je dag al met een lach. Ervaar zelf de bovenstaande positieve emoties door het volgen van onze weekchallenge. We sluiten deze week af met een kort liedje. Zing jij met ons mee?

 “Ik maak van deze week een feestje, ik begroet mezelf met een lach. Yes ik weet het zeker, het wordt een stralende dag!”.

Overig nieuws