Challenge of the week #observeer je gedachte

jul 14, 2017

Onze blog deze week staat in het teken van leven in het nu. Om dat voor elkaar te krijgen kan het helpen om jouw eigen gedachten beter te leren kennen. Door observatie van deze gedachten zal je jouw eigen patronen sneller leren opmerken en kun je daardoor steeds vaker zelf bepalen wat jouw reactie hierop wordt.

Om je hierbij te helpen hebben we deze week de challenge #observeer je gedachten. Volg de volgende 4 stappen om meer inzicht te krijgen in jouw gedachten:
Stap 1. Zet de komende week elke dag vlak voor de lunch een alarm.
Stap 2. Observeer een paar minuten jouw gedachten. Heb je moeite om je gedachten helder te krijgen, dan kan het helpen om je ogen te sluiten.
Stap 3. Sta even stil bij de gedachten die het meeste voorkomen. Zijn deze gedachten negatief of positief? En zijn jouw gedachten juist vaak bij het verleden of toekomstgericht?
Stap 4. Kies een gedachte over iets wat je in de toekomst moet doen en voor je uit blijft schuiven. Maak een keuze of en wanneer je het gaat doen. Dit zal ruimte scheppen in hoofd.

Lees het volgende fragment:

Twee monniken lopen door het bos en komen bij een rivier. Bij die rivier staat een vrouw die vraagt of de mannen haar willen helpen om de rivier over te steken. Ondanks dat de monniken geen contact met vrouwen mogen hebben, tilt de ene monnik haar op een brengt haar naar de andere kant.

Een uur later vraagt de ene monnik aan de ander: “waarom heb je die vrouw nou eigenlijk gedragen?” Waarop de ander zegt: “ik heb haar een minuut gedragen, jij al een uur.”

Overig nieuws