Challenge of the Week: Gezonde lunch

jan 13, 2020

Ontbijt was lang de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch wordt dat nu met trends als intermediate fasting enigszins in twijfel getrokken. Waar we het wél allemaal over eens zijn, is dat de lunch erg belangrijk is. Wist je dat werknemers die overdag gezond eten, 25% meer kans hebben om betere werkprestaties te leveren? Ze zijn ook nog eens 20% productiever.

Bij Energy Up lunchen we altijd met een gezonde couscous salade met groente. Heel veel groente. Dat is niet alleen erg gezond, maar ook nog eens superlekker. Zo hebben we in de middag weer energie voor 10 om alle bedrijven in Nederland energieker te maken. 

Een gezonde lunch kent nog meer voordelen:

  • Skip je middagdipje
  • Minder trek in (ongezonde) snacks tussen lunch en avondeten
  • Structureel gezond lunchen is heel goed voor je lichaam en geest

Wat verstaan we onder een gezonde lunch? 

  • Het is in ieder geval belangrijk dat het veel groenten in zoveel mogelijk kleuren bevat. Als je bord eruit ziet als een groenteregenboog, doe je het goed
  • Kies voor onbewerkte producten: Maak je sapjes, hummus of falafel eens zelf
  • Naast groenten kun je variëren met granen, peulvruchten, soja, noten, bonen en pitten. Genoeg keuze!

Wij dagen je uit deze week elke dag gezond en gevarieerd te lunchen. Waarschijnlijk bevalt het zo goed, dat je erna nooit meer anders wilt.

Overig nieuws