3 gezondheidstrends in 2022

Door de coronacrisis en verschillende lockdowns zijn er allerlei nieuwe trends ontstaan. Zo is de macro trend “gezondheid in alle vormen” razend populair. Dit wordt geuit in verschillende micro trends zoals veganisme, mentale gezondheid en nog veel meer. Trends blijven zeker niet stilstaan, maar evolueren en veranderen ze mee. In de blog zetten we voor jou drie belangrijke gezondheidstrends in 2022 op een rijtje.

1. Aandacht voor het immuunsysteem 

Aandacht voor je immuunsysteem en deze op peil houden lijkt een logische trend dat uit de corona periode is voortgekomen. Na het gebeuren rondom vaccinaties en het voorkomen van ziektes zijn mensen zich op een aantal gezondheids onderdelen gaan richten. Zo zijn meer bewegen, voldoende en een kwaliteitsvolle slaap, het nemen van aanvullende vitamines en het vermijden van verkeerde suikers voorbeelden van wat mensen in deze tijd proberen na te streven.

2. Meditatie en sound baths

De trend van mediteren duurt al een langere tijd. Meditatie is jezelf helemaal tot rust laten brengen en je gedachten leeg te maken door middel van ademhalingsoefeningen. Veel mensen hebben dit toegevoegd aan hun ochtendroutine. Dit brengt namelijk rust en balans in hun leven. Door de jaren heen zijn er al veel verschillende varianten van meditatie ontstaan. De nieuwste trend omtrent mediatie zijn sound baths. Door de verschillende geluiden kom je terecht in een diepere staat van je bewustzijn, verhoog je je welzijn, biedt het je een kans om op te laden en word je bewust van jezelf. 

3. Boosts 

Mensen zijn steeds meer op zoek naar nieuwe uitdagingen en boosts om aan hun dagelijkse leven toe te voegen. Denk aan ijsbaden wat in de laatste jaren door ‘Wim Hof’ populair is geworden. De uitdaging is om jezelf te overwinnen en je mindset te triggeren. Door iets te overwinnen komt er een gelukshormoon vrij, genaamd dopamine. Dit zorgt voor een gelukzalig gevoel en je krijgt het gevoel dat je alles aankan. Een boost toevoegen aan je dagelijks leven is daarom zeker zo slecht nog niet. 

Al deze trends zorgen voor kleine geluksmomentjes tijdens of na de activiteit. Wil jij graag op één dag al je gelukshormonen stimuleren? Dan is Energy Day de perfecte gelegenheid voor jou. Het is een vitaliteitsfestival dat op 18 juni op Landgoed Energy Up wordt georganiseerd. Alle activiteiten draaien rondom het stimuleren van de vier gelukshormonen en zorgen voor kleine geluksmomentjes. Op Energy Day kun je komen voor een ijsbad, slaap clinic, acro yoga, massage, energy gym en nog veel meer! Meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Geschreven door: Ellen Troch