10 voordelen van thuiswerken

Eerlijk is eerlijk, het liefst zouden wij allemaal nog gewoon dagelijks naar kantoor afreizen. Samenwerken met collega’s is toch het allerleukst. De Coronacrisis laat dat nu helaas niet toe, dus werkt bijna heel Nederland thuis. In plaats van de nadelen te benoemen willen wij juist ook aandacht schenken aan de positieve kanten. Hieronder volgen de 10 voordelen van thuiswerken:

 

  1. Eindelijk geen files en spits

Eén van de grootste ergernissen van werkend Nederland. Met de auto dagelijks in die urenlange file. Misschien nog wel erger is de oorlog om een zitplaats tijdens de spitsuren in de trein. Hier hoeven wij ons gelukkig even niet druk om te maken!

 

  1. Minder reistijd, dus meer jij tijd

Dat reizen scheelt niet alleen spitsfrustraties, maar ook kwantitatieve reisuren. De gemiddelde reistijd naar het werk is ongeveer 50 minuten in Nederland. Bij een fulltime job scheelt dat dus meer dan 8 uur per week! Die uren kan je nu lekker aan jezelf besteden.

 

  1. Weg met de stress

Werkstress is helemaal ingeweven in onze huidige maatschappij. Door de Coronacrisis zijn behoorlijk wat deadlines uitgesteld en wordt het werk voor velen op een lager pitje gezet. Dit voorkomt behoorlijk veel stress en burn-out klachten bij jou en je collega’s.

 

  1. We werken effectiever

Hoe je het went of keert, die hele gezellige kantoortuin of die harstikke leuke collega leidt jou toch behoorlijk af van je werk. Nu je thuis aan het werk kunt zijn er veel minder prikkels, waardoor het werk een stuk effectiever gaat. (Leuke kinderen niet meegerekend )

 

  1. Huisklusjes zijn zo gepiept

Iedereen kent het wel. Je komt thuis van een lange dag werken en daar ligt een stapel was, vaat of vuilnis op je te wachten. Dat is nu verleden tijd! Iedere keer als je ook maar even een minibreak nodig hebt wandel je even naar de wasmachine of vouw je wat op.

 

  1. De hele dag je chill kleding aan

’s Ochtends weer je nette overhemd strijken of je haar stijlen is ook even overbodig. Je stapt je bed uit en na een douch trek je je allerlekkerste chill kleding aan. Niemand die zich er aan stoort.

 

  1. Leer nieuwe dingen

Iedere digibeet is ondertussen expert geworden in Google Hangout, Skype, Zoom en alle andere videokanalen. Toch handig om te weten hoe je ook na deze coronaperiode een goede video call doet. Daarnaast zijn er veel bedrijven die nu gratis online cursussen of Webinars organiseren.

 

  1. Ruimte voor creativiteit

Doordat wij allemaal thuis zitten ontstaan er massaal creatieve ideeën om het leven net wat leuker te maken. Online challenges, (pub)quizzen, bootcamps, energizers en vrijmibo’s zijn allemaal ontstaan vanuit de creativiteit van onze geest. Wij hadden laatste zelfs ons online teamuitje!

 

  1. We geven minder geld uit

Snel nog even op het station een ontbijtje scoren, of luxe uitpakken bij de lunch in het restaurant. Een verleiding die maar weinig mensen kunnen weerstaan. Laat staan nog snel een hapje eten of een borrel om de week mee af te sluiten. Wij zijn nu genoodzaakt al die lekkere dingen bij de supermarkt te halen en dat is maar goed voor onze portemonnee!

 

  1. Respect voor de mensen die niet thuis kunnen werken

Om toch even stil te staan bij al die mensen waarbij deze voordelen niet gelden. De mensen die nog wel dagelijks naar hun werk gaan, omdat het niet anders kan. Er ontstaan verschillende initiatieven om diegene in het zonnetje te zetten. We applaudisseerden voor hen. Supermarkt medewerkers krijgen complimentjes voor het werk dat zij doen. Het is mooi om te zien dat het thuiswerken niet betekent dat wij ons samenhorigheidsgevoel zijn verloren. Diep respect voor de mensen die niet thuis kunnen werken!