10 tips voor een ijzersterke weerstand

Draag een mondkapje, was je handen, blijf uit de buurt van mensen met koorts. Het zijn allerlei regels die de kans op een coronabesmetting beperken. Op de lange termijn is er echter een veel betere manier om je te wapenen tegen een virusuitbraak. Als je weerstand in orde is, heb je namelijk een veel kleinere kans om ziek te worden. Daar helpen we jullie graag een handje bij. Hieronder volgen 10 tips voor een ijzersterke weerstand.

 

 1. Eet gezond
  De makkelijkste en meest effectieve manier om je weerstand op te krikken, is gezond eten. Dagelijks 2 ons groente en 2 stuks fruit. Probeer hierin te variëren zodat je alle benodigde vitamines binnenkrijgt.
 2. Beweeg genoeg
  Beweging is hartstikke belangrijk voor je weerstand. Hoe fitter je bent, hoe beter je weerstand is. Zorg dat je dagelijks 30 minuten beweegt. Dat kan ook wandelen of fietsen zijn. Als je dan ook nog 2 tot 3 keer per week intensief sport, weet je zeker dat jouw weerstand ijzersterk is.
 3. Slaap goed
  Goed slapen is ook belangrijk voor je weerstand. Zorg dat je schermtijd in de uren voor het slapen gaan beperkt en dat je niet meer sport of eet vlak voor je naar bed gaat. Zo haal je het meest uit je nachtrust.
 4. Ontspan
  Pak af en toe je rust. Vandaag de dag zijn we geneigd altijd haast te hebben. Het is juist goed om soms bewust te ontspannen, daar wordt je weerstand beter van.
 5. Douch koud
  Het klinkt misschien een beetje gek, maar koud douchen is ook goed voor je weerstand. Het is het best als je helemaal koud doucht, maar je kunt je eventueel ook beperken tot koud afdouchen.
 6. Drink gemberthee
  Met gemberthee boost je je weerstand op twee manieren. Je hydrateert jezelf en krijgt heel veel vitamine C binnen.
 7. Vermijd alcohol
  Alcohol is niet bepaald bevorderlijk voor je weerstand, laat dat wijntje daarom links staan.
 8. Kleed je warm als het koud is
  Snelle temperatuurswisselingen kunnen een negatieve invloed op je weerstand hebben. Kleed je daarom goed warm aan, als je naar buiten gaat en het koud is.
 9. Drink genoeg water
  Drink dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter vocht. Door genoeg te drinken help je de afweer van het lichaam.
 10. Vermijd stress
  Stress is een boosdoener voor je weerstand. Vermijd stress daarom zoveel mogelijk. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Yoga is een voor de hand liggende methode, maar je komt ook al een heel eind met simpele ademhalingsoefeningen.