Sociale veiligheid op de werkvloer

feb 17, 2023

Onlangs organiseerden wij een Energy Experience tijdens de Big Improvement Day, waar we enkele geweldige sprekers ontmoetten die spraken over belangrijke onderwerpen. Eén van hen was Sander Hoeken, medeoprichter van The Fearless Organisation Scan, die sprak over sociale veiligheid op de werkvloer. In deze blog willen we jou graag vertellen wat sociale veiligheid inhoudt en welke impact het heeft op een bedrijf.

Sociale veiligheid op de werkvloer draait niet alleen om een gezellige werkomgeving of je goed voelen. Het gaat erom dat je de waarheid kunt en durft te spreken, dat je kansen durft aan te grijpen en risico’s durft te nemen zonder angst voor negatieve consequenties voor je positie of baan. Dit omvat:

  1. Respectvol met elkaar omgaan

  2. Jezelf kunnen zijn

  3. Openstaan voor constructieve feedback, zowel geven als ontvangen

  4. De ruimte krijgen om fouten te maken en ervan te leren

  5. Opbouwen van wederzijds vertrouwen

Sociale veiligheid heeft een grote impact op een bedrijf. Het zorgt ervoor dat medewerkers zowel fysiek als mentaal gezond blijven. Het is ook bepalend voor de kwaliteit van de dienstverlening binnen een organisatie. Met sociale veiligheid kunnen medewerkers hun talenten optimaal benutten in hun werk.

Wat doet Energy Up op het gebied van sociale veiligheid voor organisaties?

Energy Up bevordert de bedrijfscultuur door middel van vitaliteitstrajecten. Indien nodig kunnen wij sociale veiligheid integreren in op maat gemaakte vitaliteitsprogramma’s. We streven ernaar om een veilige omgeving te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd, gehoord en ondersteund voelen. Dit kan onder andere worden bereikt door workshops, trainingen en coaching gericht op het versterken van de sociale veiligheid binnen teams en de gehele organisatie.

Door sociale veiligheid te bevorderen, kunnen organisaties profiteren van een gezonde en productieve werkomgeving waarin medewerkers floreren en het beste van zichzelf kunnen geven.

Voor vragen kijk gerust even op onze website of mail naar info@energy-up.nl voor vragen!

 

Overig nieuws