Vitale Onboardingsdag Fugro

Uitdaging

Fugro, wereldwijd de toonaangevende specialist op het gebied van Geo-data, vindt het belangrijk dat nieuwe medewerkers een warm welkom krijgen en goed kunnen landen in de organisatie. Daarom organiseert Fugro in samenwerking met Energy Up maandelijks een introductiedag voor nieuwe medewerkers.

Het primaire doel van deze dag is de nieuwe medewerkers een leuke dag te geven met elkaar. Daarnaast vindt Fugro het belangrijk dat de nieuwe medewerkers kennismaken met de Fugro cultuur en kernwaarden. Veiligheid, vitaliteit en persoonlijk leiderschap zijn thema’s die terugkomen in alle activiteiten gedurende de dag. Tegelijkertijd is het een mooi moment om te verbinden met nieuwe collega’s.

Aanpak

De introductiedag begint in de natuur met een welkomstwoord van HR, waarin het belang van veiligheid binnen het bedrijf wordt benadrukt, inclusief psychologische veiligheid op het werk. Nieuwe medewerkers ontdekken de kernwaarden van Fugro en hoe deze in de praktijk worden toegepast in een workshop van Energy Up.

Na de workshop volgt een authentieke bokssessie, geleid door een Energy Coach, om medewerkers op een sportieve manier met elkaar te verbinden en het ijs te breken, waarbij psychologische veiligheid en de kernwaarden centraal staan.

Een gezonde lunch wordt verzorgd door Energy Up, gevolgd door het 'Tournament of Fugro', een reeks spellen in de natuur waarin nieuwe collega's plezier hebben, elkaar beter leren kennen en persoonlijk leiderschap en teamwork oefenen.

De introductiedag wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor de beste connector, de beste teamspeler en de deelnemer met de meeste positieve energie. Een alcoholvrije afsluitborrel biedt de medewerkers de kans om na te praten en te ontspannen.

Resultaat

●Nieuwe medewerkers voelden zich direct welkom en gewaardeerd bij het bedrijf.
●Hogere betrokkenheid en retentie van medewerkers.
●Snelle integratie van nieuwe medewerkers in de bedrijfscultuur en normen.
●Verbeterde sociale relaties tussen nieuwe medewerkers en collega's.
●Effectievere uitvoering van werkzaamheden door een beter begrip van de kernwaarden.
●Positieve impact op de reputatie van Fugro als werkgever.
●Vergroting van het gevoel van comfort en tevredenheid bij nieuwe medewerkers.
●Positieve uitstraling naar potentiële toekomstige medewerkers.
●Versterking van teamwork en samenwerking.
●Een ontspannen en positieve sfeer tijdens de introductiedag.

Overige Cases