Hoe creëer je een gefocuste mindset?

apr 11, 2022

Ben jij bewust van de voordelen van een ‘gefocuste mindset’? Wanneer je leert hoe je jouw energie of aandacht focust, gebeuren er namelijk verbazingwekkende dingen. Onze collega Floor Pijpers weet daar alles van. Lees hieronder haar kijk op een gefocuste mindset en hoe het haar leven veranderde.

Ken je dat gevoel? Het lijkt alsof alles op het juiste moment naar je toekomt. Alsof iets zo toevallig is, dat het bijna geen toeval kan zijn. Zo’n 4 jaar geleden ervaarde ik het voor het eerst en heeft het mijn leven veranderd. Na jarenlang struggelen over welke carrière goed bij mij zou passen, wist ik het. Ik had een duidelijke visie, een helder doel en besteedde al mijn focus aan het realiseren hiervan. Onderweg kwamen de juiste mensen op mijn pad die mij vrijwillig hierbij wilden helpen. Als resultaat werk ik nu 3 jaar bij Energy Up waar ik dagelijks werkgeluk ervaar, omringd door fantastische mensen en sta ik weer helemaal in mijn kracht. Onverklaarbaar toevallig, maar misschien ook niet. 

Hoe creëer je een ‘gefocuste mindset‘? En wat kun je zelf doen om jouw doelen te bereiken? Hieronder wat tips die jij in het dagelijks leven ook kunt toepassen! 

Focus op het positieve 

Een positieve mindset betekent voor mij dat ik in staat ben om juist bij tegenslag in mogelijkheden en oplossingen te denken. Met deze mindset ervaar ik dat het behalen van doelen veel makkelijker gaat. Hierbij creëer je aandacht voor datgene wat mag groeien, trek je situaties aan en ontmoet je mensen die zich daarbij aansluiten. 

Focus op jouw doelen 

Zonder een duidelijke visie is je focus zo verspreid, dat energie nooit rechtstreeks naar het bereiken van jouw grote doel kan stromen. Wanneer jij een helder plan hebt en je leert hoe je jouw energie daarop kunt richten, verandert ook je gedrag. Hierdoor creëer je (onbewust) momentum om dagelijks kleine acties te ondernemen die bijdragen aan de manifestatie van jouw doel. Het leuke is dat je vaak pas achteraf of met een terugblik begrijpt hoe al die kleine acties of ontmoetingen bijdragen aan het grotere geheel: de manifestatie van jouw doel! 

Heb jij ook ervaren hoe het focussen van jouw energie helpt bij het bereiken van je doelen? Ga aan de slag en ervaar dat je met de juiste energie en focus jouw doelen bereikt! 

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust een kijkje op onze website of stuur een mail naar info@energy-up.nl

Geschreven door: Floor Pijpers

Overig nieuws