Hoe behoud je medewerkers binnen jouw organisatie?

mrt 23, 2022

Hoe behoud je werknemers binnen jouw organisatie? Iets waar bijna elke organisatie op dit moment mee te maken heeft.

Volgens het artikel van Human Resource Executive wisselen werknemers met recordaantallen van baan. Zelfs het personeelsbestand krimpt! Hoe kun je dit tegenhouden of voorkomen? Dit artikel beschrijft drie manieren om dit te doen waaronder het creëren van een ‘high-attention culture’ en door te investeren in de betrokkenheid van jouw medewerkers. Hieronder een aantal tips om dit binnen jouw organisatie te verbeteren:

Tip 1: Doe een wekelijkse 3-5 minuten durende check-in met elkaar.


Dit kan zo simpel zijn als: “Wat zijn je prioriteiten deze week en hoe kan ik je hierbij helpen?”. Het team van Energy Up start iedere maandag met een weekopening en maken wij gebruik van het stoplicht metafoor. Hierbij delen we kort iets over ons weekend en stellen we prioriteiten om de focus en inzet te vergroten.

Tip 2: Creëer verbinding onder je werknemers.


Het is belangrijk iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. Dit zorgt voor een snellere werksnelheid en vergroot te kans dat iemand all-in zal gaan met zijn werk. Denk bijvoorbeeld aan onze online Coffee Corner, waar medewerkers die hybride werken zich ook verbonden voelen. Hierbij gaat het om persoonlijke connecties, het binden met je collega’s en mag er niet over werk worden gepraat.

Tip 3: Streef naar werkgeluk samen met je werknemers.

Mensen moeten energie krijgen van hun werk om gemotiveerd te blijven. De toenemende werkdruk en het ervaren van stress heeft invloed op het werkgeluk. Om dit onder je medewerkers te behouden en/of te bevorderen hier een aantal voorbeelden:

  • Het volgen van workshops
    Door als team te blijven ontwikkelen vergroot je de teambuilding binnen jouw organisatie. Samen vraagstukken oplossen, kennis verbreden of grenzen verleggen is iets wat zeker niet mag ontbreken om geluk te creëren op de werkvloer.
  • Het organiseren van bedrijfsfeesten of uitjes
    Wist je dat het een goed idee is om bevriend te zijn met je collega’s? Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan dat jij je vrienden ziet. Een goede band op het werk maakt je gelukkiger, succesvoller en functioneer je beter.

Is er behoefte aan extra strategisch advies om ook binnen jouw organisatie de high-attention culture te vergoten? Neem dan snel contact met ons op via 06-34352106 of neem een kijkje op de website. Wij denken graag met jou mee.

Bron: Human Resource Executive
Geschreven door: Eline Tol

Overig nieuws