De December Gids

dec 2, 2020

De drukke en chaotische decembermaand. De maand met Sinterklaas, Kerst, (online) borrels en de afsluiting van het jaar. Sociale verplichtingen, het jaar goed afsluiten, kado’s kopen, koud en donker weer, het kan wat overweldigend aanvoelen. Daarom raden we aan deze maand extra goed op je energie te letten. Hoe? Dat vertellen wij je natuurlijk graag. Jochem heeft het hierover gehad in het afgelopen Inzicht van de Week, maar om jullie extra te helpen om december zo energiek mogelijk mee te maken, hebben we de informatie uit het Inzicht van de Week uitgewerkt in deze ‘December Gids’. 

De belangrijkste tip voor de decembermaand is juist de verbinding op te zoeken, ook al lijkt dat nu wat lastiger. Hoe ga je de feestdagen invullen in deze onzekerheid, zowel op werk als privé? Wij geven wat tips: 

Werk:

Hoe ziet de decembermaand er op jouw werk uit? Is het druk binnen het bedrijf of is het juist rustig? Maak voor jezelf een duidelijk prioriteitenlijstje om je energie zo goed mogelijk te beschermen tijdens deze laatste maand van het jaar. Als je wat meer tijd over hebt, kan je helpen met het organiseren van (online) bijeenkomsten tijdens de feestdagen. Dat is erg belangrijk voor de onderlinge verbinding die juist nu zo hard nodig is.

Kijk goed naar wat wél kan binnen het bedrijf tijdens de feestdagen. Organiseer bijvoorbeeld een online Kerstborrel, verstuur persoonlijke kerstpakketten naar collega’s of organiseer een online nieuwjaarsfeest! Een kerstquiz, disco bingo, de mogelijkheden zijn oneindig en wij helpen je er graag bij. 

Privé:

Privé is het ook erg belangrijk om te kijken wat je wél kan doen tijdens de feestdagen in plaats van wat je mist. Je kan hierop voorsorteren door in contact te staan met de mensen met wie je de feestdagen wilt doorbrengen. Stel een plan op met familie en vrienden om toch in verbinding met elkaar te staan. Vier online Kerst, of kom met kleine groepjes bij elkaar. De essentie van de maand december is het gevoel van samen zijn en verbinding. Ook in deze coronatijd kan de verbinding gezocht worden, alleen vergt het dit jaar iets meer creativiteit en aanpassing. Als je goed kijkt, vind je genoeg kansen tussen alle belemmeringen door.

Deze blogpost is een mooie wake up call voor jezelf om na te gaan hoe je 2020 wilt afsluiten, met welke mensen, welke dingen je wilt gaan doen en hoe je er voor gaat zorgen dat je de lessen uit dit jaar tot je neemt en viert met elkaar. 

Binnen Energy Up geven we ook de meest vette online kerstshows en nieuwjaarsfeesten. Is dit iets voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Overig nieuws