5 gezondheidstrends in 2021

jan 20, 2021

2020 is voor ons allemaal een gek jaar geweest en heeft een ongekende druk op onze manier van leven gelegd. We hoopten allemaal dat het in 2021 anders zou zijn geweest, maar onze reis is nog niet afgelopen. In 2020 hebben we geleerd hoe belangrijk je eigen gezondheid is. Daarom hebben we na een speurtocht en onze eigen ingevingen een aantal trends op het gebied van gezondheid en duurzaamheid in 2021 voor jullie op een rijtje gezet: 

  1. Meer aandacht voor gezondheid in het algemeen: De coronacrisis heeft ons laten inzien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. De cijfers liegen er niet om, want 65-80% van de coronapatiënten op de IC heeft overgewicht. Deze bewustwording heeft er voor gezorgd dat we actiever bezig zijn met onze leefstijl en ook vanuit de overheid en zorg zal hier het komende jaar meer focus op worden gelegd. Naast fysieke gezondheid is er ook meer aandacht voor mentale gezondheid en dit is een mooie ontwikkeling om te zien. 
  2. Thuis sporten neemt verder toe: Veel mensen hebben ontdekt hoe eenvoudig, goedkoop en veilig thuis sporten is. Het is momenteel lastig om nog ergens dumbbells te kopen, maar geen zorgen. Er staan nu duizenden home workouts, live-streams en informatieve video’s op het internet om die spieren te kweken. Er zijn in deze tijd ook apps voor elke workout, van pilates tot cardio tot aan krachttraining. Ook wordt er meer buiten gesport en het thuis sporten zal in 2021 zich nog verder gaan uitbreiden.
  3. Thuis koken en eigen eten verbouwen: Het afgelopen jaar hebben mensen veel meer thuis gekookt en dit zal zich in 2021 ook nog wel gaan aan houden. Daarnaast verbouwen ook meer mensen hun eigen eten. In 2020 is het Google-zoekopdrachten naar het kweken van eigen voedsel verdubbeld in vergelijking met 2019. Bedrijven melden dat er 8 tot 10 keer meer zaadjes worden verkocht dan normaal. Start dus snel met die eigen moestuin en wordt zelfvoorzienend! 
  4. Onze groene ruimtes meer gebruiken: Als er iets is wat we allemaal hebben geleerd tijdens het zitten in een pandemie, is het de waarde van een wandeling. Mensen wandelen door lokale parken, bossen, langs groene wegen en de eigen omgeving wordt verder ontdekt. Er wordt gerealiseerd dat de omgeving om ons heen invloed heeft op de gezondheid en in 2021 zal deze trend zich nog verder blijven ontwikkelen. 
  5. Genezen van de planeet: Aan het begin van de eerste lockdown zagen we hoe de aarde genoot van een broodnodige pauze. De luchtkwaliteit verbeterde, de biodiversiteit bloeide en het natuurlijke landschap keerde terug. We ervaarden hoe de natuur het vermogen heeft om zich te herstellen en dit was ook te zien in de succesvolle documentaire ‘A Life on Our Planet’ van David Attenborough die vorig jaar werd uitgebracht. We voorspellen dat er in de volgende golf van milieubewustzijn er meer teruggegeven zal worden aan de macht van de natuur zelf en daar staan wij geheel achter. 

Welke trend ga jij in 2021 volgen? 

Overig nieuws