4 tips om in verbinding te blijven met je werknemers

nov 11, 2020

De manager heeft een belangrijke invloed op het werkgeluk van werknemers. In de coronacrisis kan verminderd contact met je manager, invloed hebben op je werkgeluk. Hoe blijf je als manager in verbinding met je team? Hieronder zijn vier tips van werkgeluk expert Juliëtte van Hessen, co-founder Energy Up.

Tip 1: Stimuleer welzijn en persoonlijk contact 

Belangrijk is dat leidinggevenden duidelijk en herhaaldelijk zeggen dat ze het toejuichen dat het personeel tijd steekt in hun welzijn en persoonlijk contact. Ook onder werktijd. Blijf leuke dingen met elkaar doen. Vier samen Sinterklaas, organiseer sportactiviteiten online en doe een vrijmibo met een gave pubquiz! 

Tip 2: Persoonlijke aandacht

Behoefte aan verbinding is groter dan ooit. Contact is essentieel zeggen experts op het gebied van werkgeluk. Bel je werknemers persoonlijk op en vraag simpelweg: hoe gaat het met je? Toon interesse en vraag naar de behoefte van de werknemers: wat is er voor jou nodig om meer plezier uit je werk te halen? Ook kunnen managers één op één met hun medewerkers afspreken. Maak een wandeling buiten en praat bij. 

Tip 3: Daag je mensen uit

Op dit moment kan het werk perspectiefloos aanvoelen. Zoek als manager samen met je werknemers naar nieuwe uitdagingen. Op deze manier wordt jouw en hun werk op slag betekenisvoller. Daag je team bijvoorbeeld uit om nieuwe vaardigheden te ontdekken, zeker nu er meer tijd is voor persoonlijke groei en reflectie. Denk vooral in mogelijkheden, de wereld is aan het veranderen en geef je werknemers de ruimte om mee te veranderen. 

Tip 4: Maak samen impact – verbeter de wereld!                          

Zeker bij de jongere generatie is dit een veelbesproken thema: werken aan een betere wereld. Documentaires over ‘onze planeet’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Als jouw bedrijf bijdraagt aan schoon drinkwater, eerlijke beloningen voor boeren of het behoud van regenwoud, dan hebben jouw werknemers écht iets om ’s ochtends voor uit bed te komen. Zeker als je daar als medewerker concreet aan kunt bijdragen. Kies een vrijwilligerswerkprogramma dat past bij de kernwaardes en strategie van de organisatie en de werknemer.

Overig nieuws